Vai jūs domājat, ka suns ir cilvēka draugs? Eksperti noņems jums rozā brilles

Suns ir cilvēka draugs. Visi par to ir pārliecināti. Jūsu viedoklis mainīsies, kad izlasīsiet šo…

Suņi nav mūsu draugi

Kāpēc? Lūk, ko par to saka Nastja Bobrova: “Lai iegūtu šo formulu, jums vienkārši jādomā par to, ko mēs saucam par draudzību. Definīcija saka, ka draudzība ir brīvprātīgas attiecības starp cilvēkiem, kuru pamatā ir kopīgas intereses, savstarpēja sapratne un savstarpēja līdzjūtība. Es pat noņemšu iekavās “attiecības starp cilvēkiem”.

Lai atzītu, ka suņi nav mūsu draugi, pietiks ar vārdu “brīvprātīgi”. Mēs izvēlamies savus draugus pēc simpātijas, bet viņi kļūst par mūsu draugiem tikai tad, ja viņi paši to vēlas.

Mēs neliekam savus draugus pie pavada

“Mēs nepiesienam savus draugus pie pavadas, lai viņi nevarētu aizbēgt no mūsu draudzības, mēs neaizliedzam viņiem ēst no atkritumiem, kad viņi to vēlas, mēs viņus neieslēdzam savā mājā. beigas, jo draudzība joprojām ir attiecības vairāk vai mazāk līdzvērtīgām būtnēm, kurām ir robežas un tiesības pieņemt lēmumus. Vārdu sakot, ir iespēja dzīvot dzīvi atsevišķi no mums.”

Draugi nav apmācīti

“Arī minētajās filmās suņiem šādas iespējas nav: Muhtars ir apmācīts aizturēt noziedzniekus, viņi izlemj viņa likteni, neinteresējoties par viņa viedokli. Bēthovenu kādā brīdī bija plānots iemidzināt. Un Hačiko raksturs parasti tiek nepareizi interpretēts no suņa uzvedības viedokļa.

Lasi arī: Decembrī Visums apbalvos visus! Prognoze no numerologa un padoms

Filmas par suņiem ir pasakas

Tātad, atcerēsimies vienu ļoti svarīgu lietu: filmas par suņiem ir viena lieta, īsts suns, kas dzīvo kopā ar jums, ir pilnīgi atšķirīgs. Eksperte stāsta: “Mums vienkārši patīk domāt, ka mūsu suņi ir gandrīz kā cilvēki, tikai labāki, jo ir lojāli un nesavtīgi. Tāpēc viņi rāda mums pasakas par to.

Suņi ir patiesi neticami radījumi, ļoti interesanti un vissabiedriskākie no visiem, kas dzīvo kopā ar cilvēkiem. Bet, lai saprastu, kā ar viņiem ērti un ar prieku sadzīvot, labāk pievērsties nevis pasakām, bet gan mūsdienu zinātnes atziņām bioloģijas, psiholoģijas un fizioloģijas jomā.”

Suņiem nav lojalitātes sajūtas

Suņiem nav uzticības sajūtas parastajā cilvēka izpratnē, saka Nastja Bobrova. Eksperts skaidro: “Ir svarīgi zināt par tādu lietu kā neokortekss. Šī ir tā sauktā jaunā smadzeņu garoza, kas zemākajiem zīdītājiem ir tik tikko saskatāma, bet cilvēkiem tā veido galveno garozas daļu. Un viņa, cita starpā, ir atbildīga par apzinātu domāšanu un runu. Lieki piebilst, ka suņiem nav runas. Tāpat kā apzināta domāšana – spēja domāt abstraktās kategorijās.

Bēdīgi slavenā pieķeršanās, kurai dažreiz patīk suņu mīļotāji, ir definīcija no ētikas un morāles jomas, tas ir, no abstraktā sfēras.

Kam mēs parasti esam lojāli? Vīram vai sievai, ja mēs nekrāpjam un nemaldinām, saviem labākajiem draugiem, kad paliekam ar viņiem neatkarīgi no tā, uz savu iecienītāko darbu, ja ticam darbam, ko darām. Lai mēs būtu veltīti, mums ir jāanalizē savas jūtas, jāizveido daži principi, jātic dažiem uzskatiem. Suņi uz to visu nav spējīgi vāji attīstīta neokorteksa dēļ. Un, ja mēs būtu spējīgi, mēs varētu viņiem iemācīt ne tikai runu, bet arī, piemēram, fiziku un ķīmiju.

Suņiem nekad nav kauna

“Kopumā, uzskatot suni par lojālu radību, pastāv liels vilšanās risks. Kā lojāls suns var mūs apbēdināt? Tikmēr pat labākajiem suņiem patīk darīt visu veidu lietas, kas mūs sanikno, aizvaino un liek mums izrunāt sakramentālo frāzi “Kauns par tevi”.

Bet suņiem nav kauna, jo kauns ir jēdziens no cilvēka, bet ne dzīvnieka vērtību sistēmas. Dzīvnieki nesaprot, kas ir labs un kas slikts. Un viņi nezina, kā būt lojāli.

Jums nevienam nav jāpierāda, ka suņi neprot lidot. Katrs var redzēt, ka viņiem nav spārnu. Ir grūtāk pierādīt lojalitāti, jo neviens suns neiet ārā ar smadzenēm – vienkārši aizej un paskaties, vai viņiem tur ir abstrakta domāšana vai nē. Bet zinātnieki ir pierādījuši, ka tā praktiski nav. Un tas ir pat labi, jo šajā gadījumā viņiem būtu pārāk grūti dzīvot pilnīgā cilvēka aprūpē.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām beigsies neveiksmju josla līdz 2023. gada decembra vidum

Lasi arī: Vai vīrietim ir vajadzīgas attiecības ar sievieti, kurai pāri 45? Domāju, ka nē

Bērniem, starp citu, neokortekss pilnībā neattīstās uzreiz. Tāpēc mazuļi nerunā un nesaprot runu līdz noteiktam vecumam. Un neviens ar mazuļiem nesazinās kā ar spējīgiem pieaugušajiem. Un līdz noteiktam vecumam viņi nevar pieņemt svarīgus lēmumus.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment